آشنایی با رشته بینایی سنجی در ترکیه
رشته بینایی سنجی چیست؟
تحصیل در رشته بینایی سنجی چه مدت است؟
دروس رشته بینایی سنجی چیست؟
دوره های بینایی شناسی، دروس تئوری و عملی در طرح های درسی هنرستان های مختلف به هنرجویان ارائه می شود. به غیر از این دروس اجباری، روند آموزش نیز با دروس انتخابی برنامه ریزی شده است. دروس اجباری در بخش را می توان به شرح زیر فهرست کرد:
- فیزیک پایه
- مقدمه ای بر بینایی شناسی
- آناتومی و فیزیولوژی چشم
- ارتباط
- امنیت شغلی
- اپتیک هندسی در فیزیک
- مقدمه ای بر ریاضیات پایه
- بینایی شناسی I
- روش ها و فنون تحقیق برنامه بخش I
- حسابداری
- لنز تماسی
- بیماری های چشم
- بینایی شناسی I-II-III
- برنامه بخش I-II
- تکنیک های فروش و بازاریابی
- اپتیک بصری و انکسار
- کارآموزی تابستانی
- زبان ترکی I-II
- اصول آتاتورک و تاریخ انقلاب I-II
- انگلیسی I-II
دانشجویانی که این دوره ها را با موفقیت به پایان برسانند، مستحق دریافت مدرک دو ساله «دیپلم کاردانی بینایی شناسی» خواهند بود. به فارغ التحصیلان عنوان “بینایی شناس” داده می شود.
فارغ التحصیلان بینایی شناسی چه می کنند؟
فارغ التحصیلان بینایی شناسی می توانند با توجه به خواسته ها و ترجیحات شخصی خود، بر روی رشته های تحصیلی مختلف در این بخش تمرکز کنند. افرادی که فارغ التحصیل اپتیک هستند در زمینه هایی مانند تهیه و فروش محصولات نوری مطابق با نسخه، تهیه شیشه و بازاریابی در مکان هایی که کار می کنند مانند فروشگاه های نوری مسئولیت دارند.
بیناییشناسان باید نسخه را به درستی بخوانند و محصولاتی را ارائه دهند که برای فرد مناسب باشد. نقش چشم پزشکان در تعیین ترجیحات عدسی مورد استفاده در درمان بیماری های چشمی مانند آستیگماتیسم، دوربینی و نزدیک بینی، مطابق با تجویز و خواسته های فرد مهم است. انتخاب شیشه مناسب برای محصولات نوری بسیار مهم است.
زیرا در غیر این صورت ممکن است عوارضی مانند تاری دید و سردرد در افراد ایجاد شود. انتخاب فریم باید متناسب با ویژگی های صورت، مو و رنگ پوست فرد تعیین شود. هنگام انتخاب لنزهای تماسی غیر از عینک، باید یک محصول مناسب برای نسخه ارائه شود.
بینایی سنجی برای دانشجویان خارجی در دانشگاه دولتی یا خصوصی؟!
در ترکیه، رشته بیناییسنجی عمدتاً در دانشگاههای خصوصی ارائه میشود و پذیرش دانشجویان خارجی در این رشته بهراحتی امکانپذیر است. برای این رشته، هزینههای تحصیل در دانشگاههای خصوصی بین ۳۰۰۰ تا ۱۰,۰۰۰ دلار در سال متغیر است. و بستگی به دانشگاه مورد نظر دارد. دانشگاههایی مانند دانشگاه بیلکنت، دانشگاه باهچهشهیر، و دانشگاه مدیپول استانبول این رشته را به زبان انگلیسی ارائه میدهند. و گزینههای خوبی برای دانشجویان بینالمللی هستند.
دانشگاههای دولتی ترکیه نیز پذیرای دانشجویان خارجی در برخی رشتههای پزشکی و مرتبط با سلامت هستند. با این حال، تعداد رشتههای مرتبط با بیناییسنجی در دانشگاههای دولتی محدود بوده و معمولاً شامل سایر رشتههای پزشکی مانند فیزیوتراپی و دندانپزشکی است. که نیاز به قبولی در آزمون YÖS یا نمرات بینالمللی دارند. هزینه تحصیل در دانشگاههای دولتی برای رشتههای پزشکی عموماً پایینتر است و حدود ۳۰۰ تا ۶۰۰ دلار در سال میباشد. اما رقابت برای پذیرش بسیار شدید است و معمولاً در شهرهای بزرگ مانند استانبول و آنکارا دانشگاههای مطرحتری وجود دارند.