رشته ی طراحی گرافیک چیست؟

در بخش طراحی گرافیک، آموزش انجام مطالعات بصری تهیه شده با هدف بازاریابی محصول یا خدمات و ارائه آن به مشتری انجام می شود. دانش آموزان در زمینه ساخت طرح های بصری مختلف برای محصولات و خدمات آموزش می بینند. هدف این دپارتمان ساخت طرح هایی است که توجه مخاطبان هدف را در محتوای مختلف جلب کند و خلاقیت را در طراحی به منصه ظهور برساند. طراحی گرافیک اغلب در کارهای تبلیغاتی استفاده می شود. فارغ التحصیلان دپارتمان طراحی گرافیک در برقراری ارتباط موثر با مشتری، رسیدن به آگاهی هوش بصری و توانایی تفکر و دیدن به طرق مختلف، متخصص می شوند. فارغ التحصیل رشته طراحی گرافیک با جمع آوری اطلاعات و انجام تحقیق در مورد موضوعی که برای طراحی نیاز دارد، محتوای بصری مناسب برای موضوع ایجاد می کند. هدف آن ایجاد پیوند قوی بین خروجی و مشتری و محصول است. به ویژه لازم است از طریق تصاویر بصری بین محصول یا خدمات و مشتری ارتباط برقرار شود. فارغ التحصیلان این دپارتمان می توانند با عناوینی مانند گرافیست و طراح گرافیک کار کنند. به غیر از این عناوین، آنها می توانند در سمت های طراح وب، مدیر هنری، طراح نیز شرکت کنند. بخش طراحی گرافیک افراد با دید وسیع را به متخصصان طراحی تبدیل می کند. دانش آموزانی که می خواهند این رشته را انتخاب کنند باید تخیل بالایی داشته باشند، از کامپیوتر به خوبی استفاده کنند، مهارت های طراحی پیشرفته داشته باشند، مهارت های ارتباطی قوی داشته باشند، مهارت های طراحی و ارائه را داشته باشند و مسئولیت پذیر باشند.

تحصیل در رشته ی طراحی گرافیک چند سال طول میکشد؟

دپارتمان طراحی گرافیک در مدارس فنی حرفه ای که آموزش 2 ساله ارائه می دهند و در دانشکده هنرهای زیبا که دوره آموزشی 4 ساله دارد، واقع شده است. دانشجویانی که در این دپارتمان تحصیل می کنند بیشتر دروس عملی و همچنین دانش تئوری را می گذرانند. در سال های دوم و سوم دوره کارشناسی، دانشجویان یک دوره کارآموزی اجباری دارند. کارآموزی اجباری افرادی که دارای تحصیلات کاردانی هستند معمولاً در پایان سال اول در دوره تابستان انجام می شود. از سوی دیگر، دانشجویان مقطع کاردانی می توانند در صورت کسب نمره مناسب در نتیجه آزمون انتقال عمودی، به تحصیل در مقطع لیسانس بروند. در سال اول دپارتمان، آموزش هنر پایه مورد تاکید است. تجربه در زمینه طراحی گرافیک کامپیوتری در سال دوم به دست آمده است. دانشجویانی که در سال سوم طراحی وب و در سال چهارم با تحلیل تبلیغات آشنا می شوند، آماده به کارگیری طراحی گرافیک در زندگی تجاری هستند. امتیاز پایه طراحی گرافیک در برنامه های کاردانی و کارشناسی متفاوت است. علاوه بر این، تفاوت هایی در نمرات طراحی گرافیک در هر دانشگاه وجود دارد. افرادی که قصد تحصیل در این رشته را دارند می توانند با در نظر گرفتن آمار رتبه بندی طراحی گرافیک انتخاب کنند.

درس های رشته ی طراحی گرافیک چیست؟

دانشجویانی که در گروه طراحی گرافیک تحصیل می کنند با گذراندن دروس مختلف در هر ترم در این زمینه تخصص کسب می کنند. دروسی که دانشجویان داوطلبی که رشته طراحی گرافیک را انتخاب خواهند کرد به شرح زیر است:

  • تاریخ هنر
  • نظریه های رنگ
  • طراحی دو بعدی
  • طراحی سه بعدی
  • تکنیک های تولید محصولات گرافیکی
  • تایپوگرافی
  • مقدمه ای بر تبلیغات طراحی گرافیک
  • هنر پایه
  • برنامه های طراحی با کامپیوتر
  • طراحی وب
  • علوم کامپیوتر پایه
  • تکنیک های هنر و تصویر سازی
  • زیبایی شناسی ارتباط بصری
  • تکنیک های چاپ
  • طراحی چند رسانه ای
  • علوم رنگ
  • عکاسی
  • آنالیز تبلیغات
  • نقشه کشی
  • مدیریت آژانس
  • گرافیک ترویج و انتشار

درس های فوق طرح درس پایه ای را تشکیل می دهند که دانش آموزان می گیرند. علاوه بر این، آنها همچنین مسئول بسیاری از دوره های مختلف طراحی گرافیک در طول تحصیلات کارشناسی خود هستند. اکثر دوره های آموزشی در بخش طراحی گرافیک بر اساس تمرین است. داشتن توانایی طراحی و طراحی دو مهارت مهم مورد نیاز برای فارغ التحصیلی موفق از دپارتمان است. دانش آموزانی که دوره های طرح درس را با موفقیت به پایان رسانده و فارغ التحصیل می شوند. می توانند زندگی کاری خود را با عناوینی مانند گرافیست، طراح گرافیک شروع کنند.

فارغ التحصیلان رشته ی گرافیک چه میکنند؟

افرادی که دپارتمان طراحی گرافیک را با موفقیت به پایان می‌رسانند می‌توانند در بسیاری از شرکت‌های صنعتی در بخش خصوصی کار کنند و همچنین پروژه‌های مختلفی را به صورت جداگانه و بدون وابستگی به هیچ موسسه‌ای انجام دهند. طراحان گرافیک که در کارهای فردی مستقیماً با مشتریان تماس می گیرند، طرح های بصری را برای محصول یا خدمات آماده می کنند. به طور کلی، این سوال که یک طراح گرافیک چه کاری انجام می دهد تا پیامی را به صورت بصری به یک هدف خاص برساند. در مرحله طراحی آثاری مانند پوستر، لوگو، کتاب، مجلات و بسته بندی شرکت می کند. شخصی که اطلاعات دقیقی در مورد موضوع طرح مربوطه به دست می آورد، با مشتریان مصاحبه می کند. این یک مفهوم و موضوع اصلی در موضوع تعیین شده ایجاد می کند. ترتیبات بصری را مطابق با مفاهیم مورد نیاز موضوع طراحی می کند. می تواند در صورت لزوم عکس بگیرد. طراح گرافیک باید بتواند رابطه بین فرم و فضا را ببیند، طرح های خود را از طریق خطوط بیان کند و رنگ ها را در حین انجام وظایف خود درک کند. همچنین مهم است که فردی باشید که به رشته های هنری علاقه مند است، فناوری را از نزدیک دنبال می کند و پذیرای نوآوری است. طراحان گرافیک؛ آنها می توانند کار خود را در دفتر بر روی کامپیوتر، روی میز طراحی، در استودیوهای فیلم یا عکاسی، در آژانس ها یا در محیط خانه انجام دهند. با توجه به افزایش اهمیت محتوای بصری با توسعه فناوری، تنوع در زمینه های کاری فارغ التحصیلان گروه طراحی گرافیک وجود دارد.

فرصت های شغلی برای فارغ التحصیلان طراحی گرافیک چیست؟

حوزه کاری افرادی که طراح گرافیک هستند بسیار گسترده است. افرادی که قصد ادامه فعالیت در این زمینه را دارند می توانند در شرکت های تبلیغاتی، کارگاه های کاریکاتور، انتشارات، سازمان های رسانه ای، صنعت و موسسات مشاوره طراحی گرافیک مشغول به کار شوند. فرصت های شغلی طراحی گرافیک در بخش دولتی و خصوصی در دسترس است. داوطلبانی که از این رشته فارغ التحصیل می شوند می توانند در مؤسسات دولتی به عنوان معلم هنر و گرافیک مشغول به کار شوند. او در کنار عناوینی مانند طراح گرافیک، طراح وب، می تواند به عنوان مربی نیز به کار خود ادامه دهد. گرافیست ها اگر بخواهند به رشته تدریس روی بیاورند با داشتن مدارک لازم می توانند آکادمیک شوند. در بخش خصوصی؛ آنها همچنین می توانند به عنوان تخصص برند، تهیه هویت سازمانی و طراحی تبلیغات، مدیر هنری تبلیغات، آژانس های گرافیک و تبلیغات، نقاش، انیماتور، طراح نمایشگاه، طراح تولید در بخش تئاتر، تلویزیون و سینما و عکاس به کار خود ادامه دهند. طراحان گرافیکی که می خواهند به عنوان فریلنسر کار کنند می توانند با باز کردن محل کار خود به طور مستقل کار کنند. طراحانی که در چند رسانه ای و انواع رسانه های الکترونیکی کار می کنند که فناوری در خط مقدم است، می توانند در طراحی جلد، صفحه آرایی و کارهای تصویرسازی در بخش نشر شرکت کنند. در صنعت سینما نیز می توانند در فیلم های بلند، در تهیه تیتراژ و در سمت مدیر هنری در فیلم موفق باشند. فارغ التحصیلان دپارتمان طراحی گرافیک در تمامی طرح ها و برنامه های تهیه شده با کامپیوتر نقش دارند. طراحان گرافیکی که به طور مستقل کار می کنند نیز مزیت همکاری با بیش از یک شرکت را دارند. کسانی که می خواهند به عنوان فارغ التحصیل این رشته مشغول به کار شوند، می توانند از طریق آگهی های استخدام گرافیست در سایت Kariyer.net، گزینه های شغلی مناسب با شرایط خود را ارزیابی کنند. داوطلبان در صورت رعایت شرایط مندرج در آگهی ها می توانند فرصت فعالیت در این زمینه را پیدا کنند.

keyboard_arrow_up