رشته دانشگاهی برنامه نویسی کامپیوتر در ترکیه

رشته برنامه نویسی در دنیای امروز یکی از تاپ ترین رشته های کامپیوتر است. اگر به این رشته علاقه مند هستید پیشنهاد می کنیم مطلب زیر را مطالعه کنید:

درمورد رشته برنامه نویسی کامپیوتر

برنامه نویسی کامپیوتر آموزشی است که برای اطمینان از تفسیر و یادگیری برنامه های مناسب برای برنامه نویسی کامپیوتر ایجاد شده است. با این رشته، که در مقطع کاردانی است، دانش آموزان تحت آموزش 2 ساله قرار می گیرند.

این رشته افرادی که برنامه نویسی کامپیوتر را می دانند و می توانند نرم افزار بسازند را آموزش می دهد و آنها را وارد صنعت می کند.

در این رشته که در بخش فناوری اطلاعات فعالیت می کند، طراحی، کارهای سخت افزاری و پایگاه داده و فرآیندهای ویرایش نرم افزار از طریق رایانه آموزش داده می شود. هدف اصلی دپارتمان تربیت نیروی متخصص در زمینه انفورماتیک و کامپیوتر و گامی رو به جلو با همگامی با تکنولوژی روز می باشد. در عین حال، هدف آن کمک به نوآوری در صنعت کامپیوتر با ارائه رشته های توسعه نرم افزار به دانش آموزان است.

افرادی که می خواهند در این زمینه تحصیل کنند باید بتوانند برنامه نویسی را درک کنند، خود را در منطق عددی و کلامی بهبود بخشند و مفاهیم را به زبان کامپیوتر ترجمه کنند. داوطلبانی که می خواهند رشته برنامه نویسی کامپیوتر را انتخاب کنند، باید کنجکاو و علاقه مند به برنامه نویسی و نرم افزار، مسئولیت پذیر و منظم، علاقه مند به علوم مثبت و پیگیری پیشرفت های فناوری باشند.

افرادی که دپارتمان برنامه نویسی کامپیوتر 2 ساله را با موفقیت به پایان برسانند، مستحق دریافت عنوان برنامه نویس کامپیوتر می باشند.

مدت زمان تحصیل در برنامه نویسی کامپیوتر چند سال است؟

برنامه نویسی کامپیوتر یک گروه آموزشی 2 ساله است. برای فارغ التحصیلی از این بخش، دانشجویان باید 120 ECTS را تکمیل کنند و شرایط فارغ التحصیلی دانشگاهی را که در آن تحصیل می کنند، برآورده کنند.

نمرات پایه برنامه نویسی کامپیوتر بسته به دانشگاه متفاوت است. داوطلبان دانشجویی که می‌خواهند شغل خود را در این زمینه پیش ببرند، می‌توانند اطلاعات رتبه‌بندی برنامه‌نویسی کامپیوتر را بررسی کرده و با توجه به نمرات دریافتی، دپارتمان را انتخاب کنند.

همچنین دانشجویان در طول 2 سال تحصیل خود مشمول دوره کارآموزی اجباری می شوند. افرادی که تمام دوره ها و دوره های کارآموزی را با موفقیت به پایان برسانند، حق دارند از این دپارتمان فارغ التحصیل شوند. پس از فارغ التحصیلی از برنامه نویسی کامپیوتر که دارای دوره تحصیلی 2 ساله است، افراد می توانند در صورت تمایل با شرکت در آزمون انتقال عمودی (DGS) به گروه های 4 ساله کارشناسی منتقل شوند. برای شرکت در آزمون باید در سال آخر دپارتمان تحصیل کنند یا فارغ التحصیل شوند. سپس آنها می توانند یک بخش را بر اساس امتیازی که از DGS دریافت می کنند انتخاب کنند. برنامه نویسی کامپیوتر یک بخش در دانشکده آموزش آزاد است. افرادی که برنامه را از طریق آموزش آزاد تکمیل می کنند نیز می توانند DGS را بگذرانند و به دپارتمان های کارشناسی 4 ساله منتقل شوند. بخش های انتقال یافته شامل مهندسی نرم افزار، مهندسی کامپیوتر، آموزش کامپیوتر و فناوری های آموزشی، مهندسی کنترل و اتوماسیون، مهندسی فیزیک، مهندسی صنایع، مهندسی کامپیوتر و نرم افزار، ریاضیات و کامپیوتر، مهندسی فضا، ریاضیات و علوم کامپیوتر، آمار و علوم کامپیوتر، Infor بخش های سیستم ها و فناوری ها، مهندسی سیستم های اطلاعاتی، مهندسی هواشناسی.

رشته دانشگاهی برنامه نویسی کامپیوتر در ترکیه

دروس رشته برنامه نویسی کامپیوتر چیست؟

دپارتمان برنامه نویسی کامپیوتر در مجموع شامل 4 ترم تحصیلی مجزا در 2 سال می باشد. دانش آموزان در طول این آموزش با دوره های مختلفی مواجه می شوند. دانشجویانی که گروه برنامه نویسی کامپیوتر را در لیست ترجیحی خود دارند، مسئول دوره های زیر هستند:

  • برنامه نویسی بصری
  • سیستم های شبکه کامپیوتری
  • فناوری های کامپیوتری
  • برنامه نویسی شی گرا
  • عناصر و مدارهای الکترونیکی ریاضی
  • سیستم های مدیریت پایگاه داده
  • برنامه نویسی اینترنتی
  • زبان طراحی وب و اسکریپت
  • الگوریتم و برنامه نویسی

در سال اول برنامه، تاکید بر دوره های برنامه نویسی، ریاضیات، انگلیسی، طراحی بصری، الگوریتم و برنامه نویسی اینترنتی است. در سال دوم آموزشی سخت افزار کامپیوتر و برنامه نویسی بصری، انیمیشن تصویری، برنامه و توسعه دسکتاپ، توسعه و اپلیکیشن اندروید، مدیریت پایگاه داده تحت پوشش قرار می گیرد. در حالی که دپارتمان برنامه نویسی کامپیوتر تضمین می کند که دانش آموزان واجد شرایط فنی هستند، به داوطلبانی که این بخش را با موفقیت به پایان برسانند، مدرک کاردانی در برنامه نویسی کامپیوتر اعطا می شود.

فارغ التحصیل رشته برنامه نویسی کامپیوتر چه می کند؟

فارغ التحصیلان دپارتمان برنامه نویسی کامپیوتر وظایفی را در زمینه توسعه، ایجاد و تعمیر برنامه ها و نرم افزارها در محل کار خود بر عهده می گیرند. برای داوطلبانی که دارای طیف گسترده ای از فرصت های شغلی در بخش خصوصی هستند، به این سوال که برنامه نویسی کامپیوتر چه می کند، با نوشتن کد، ایجاد برنامه های جدید و تایید عملکرد برنامه با ایجاد آزمون پاسخ داده می شود.

علاوه بر این، ایجاد یک کتابخانه کد، تبدیل اطلاعات گردش کار به زبان کامپیوتر، تهیه دستورالعمل های کاربر و ایجاد مرجع برای کاربران، تهیه نرم افزارهای نوآورانه برای ایجاد بهبود برای شرکت، فرمول بندی ویژگی های برنامه و نمونه های اولیه اولیه، ایمن سازی سیستم ها و نرم افزارهای موجود، پروژه کدگذاری آنها همچنین مسئولیت هایی از قبیل: به طور کلی برنامه نویسان کامپیوتر می توانند به عنوان کارکنان نرم افزار در شرکت های نرم افزاری کار کنند.

در راستای دانش و تجربه ای که در طول تحصیل به دست آورده اند، می توانند به عنوان برنامه نویس کامپیوتر، متخصص فناوری اطلاعات، متخصص نرم افزار، توسعه دهنده نرم افزار، تکنسین فناوری اطلاعات و طراح اپلیکیشن موبایل مشغول به کار شوند. دانشجویانی که تحصیلات خود را در دوره های 4 ساله کارشناسی پس از برنامه نویسی کامپیوتر تکمیل می کنند، این فرصت را دارند که حرفه های مهندسی و تدریس را انجام دهند. بسته به گروهی که داوطلبان ترجیح می دهند، آنها می توانند شغلی در مهندسی کامپیوتر یا مهندسی نرم افزار در بخش خصوصی داشته باشند یا به عنوان معلم کامپیوتر در موسسات آموزشی دولتی یا خصوصی کار کنند.

برای انجام وظایف خود به عنوان یک برنامه نویس کامپیوتر، بسته به محل کاری که در آن کار می کند، باید به بیش از یک زبان برنامه نویسی تسلط داشته باشد. علاوه بر این، او باید بتواند مسئولیت ها را اولویت بندی کند، زمان را به طور موثر مدیریت کند، راه حل های خلاقانه ارائه دهد و ضرب الاجل ها را رعایت کند. اطمینان از ذخیره داده های دیجیتال موسسه ای که در آن کار می کنند، ایمن نگه داشتن آنها و انجام کنترل امنیتی سیستم از وظایف برنامه نویسان است.

فرصت های شغلی برای فارغ التحصیلان این رشته چیست؟

فارغ التحصیلان دپارتمان برنامه نویسی کامپیوتر فرصت های شغلی در شرکت های توسعه نرم افزار، شرکت های طراحی وب و خدمات فنی دارند. برنامه نویسان کامپیوتر که می توانند در بخش دولتی و خصوصی کار کنند، می توانند محل کار خود را نیز باز کنند و مشاوره ارائه دهند.

همچنین این امکان برای آنها وجود دارد که در بخش های IT در بخش خصوصی شغلی داشته باشند. فرصت های شغلی برنامه نویسی کامپیوتر طیف وسیعی از زمینه ها را پوشش می دهد. فرصت های شغلی در شرکت های نرم افزاری و شرکت هایی که برنامه می نویسند وجود دارد. فارغ التحصیلان دپارتمان برنامه نویسی کامپیوتر نیز می توانند با بیش از یک شرکت کار کنند. فارغ التحصیلان بخش هایی با فرصت های شغلی گسترده؛ دارای فرصت های شغلی در بانک ها، شرکت های آموزشی و مشاوره ای، دانشگاه ها و کلیه حوزه هایی است که خدمات فناوری اطلاعات ارائه می دهند.

فارغ التحصیلان دپارتمان برنامه نویسی کامپیوتر می توانند به سمت برنامه نویس و تحلیلگر در موسسات دولتی منصوب شوند. برنامه نویسان کامپیوتری که می خواهند در بخش دولتی کار کنند باید در آزمون گزینش پرسنل دولتی سال مربوطه شرکت کرده و دارای امتیاز کافی برای بخش باشند. علاوه بر این، ممکن است مدرکی که نشان دهد شما به زبان های مختلف نرم افزار آشنایی دارید و از موسسات وابسته به وزارت آموزش ملی آموزش دیده اید نیز درخواست شود. برنامه نویسانی که می خواهند در مؤسسات دولتی کار کنند می توانند در مؤسسات وابسته به وزارت آموزش و پرورش، واحدهای وزارتخانه و بیمارستان ها کار کنند. فارغ التحصیلان دپارتمان برنامه نویسی کامپیوتر باید به زبان های برنامه نویسی تسلط کافی داشته باشند.

آنها می توانند در برنامه های آموزشی نرم افزار و زبان های برنامه نویسی در موسسات و سازمان های آموزشی شرکت کنند تا در این زمینه تخصص جدی کسب کنند. به خصوص افرادی که تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی گذرانده اند می توانند در سمت های مهندسی نرم افزار و کامپیوتر مشغول به کار شوند.

کسانی که می خواهند این حرفه را دنبال کنند می توانند آگهی های استخدام برنامه نویس کامپیوتر را در Kariyer.net ارزیابی کنند.

keyboard_arrow_up